Ehdotus henkilöiksi:

HOITAJA NETTE

Nuori. Askelmittari ja vesipullo. Huomioitavaa, että seurustelee lääkärin kanssa.

Aina kun hoitaja seurustelee lääkärin kanssa, osa lääkärin arvovallasta siirtyy hoitajaan, ja tästä tulee tehokkaampi ja osaavampi. Hoitaja ei enää istu yhtä pitkään kahvihuoneessa juoruamassa

ja arvioimassa poikakalentereita vaan aloittaa aamupesut itsekseen.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

 

HOITAJA MIRTSU PIRTSU

Nuori hoitaja, nauraa kovaa ja korkealta. Ihailee palomiehiä, kaljuja ja lihaksia mutta haaveilee salaa lääkäreistä ja näkee unta niistä.

Aina kun sairaalassa sattuu palohälytys, hoitaja juoksee ikkunan ääreen. Ja kun paloautot kaartavat sairaalan pihaan ja palomiehet hyppäävät autosta, mummot ja papat unohtuvat sänkyihin kuolemaan.

Joskus hoitaja on aiheuttanut tahallaan palohälytyksen. Turha hälytys maksaa sairaalalle 5000 euroa, mutta on se sen arvoista. Jos joku lääkäri sattuu tulemaan samaan aikaan huoneeseen kun hoitaja roikkuu ikkunassa, hoitaja kehuu isoon ääneen palomiesten lihaksia ja kaljuja.

Sillä palomiesten lailla hoitajat eivät pääse koskaan tuolta kaljun ja lihasten sanastosta osallisiksi lääkäreiden keskusteluista, varsinkin jos ne koskee tiedettä tai kulttuuria.

 

 

HOITAJA HOHHOH

Vanhempi hoitaja, jota harvoin näkee liikkeessä. Seisoo käytävän päässä niin kuin on seisonut jo kolmekymmentä vuotta. Tietää, etteivät potilaat minnekään karkaa, tai jos yksi karkaa niin on kymmenen tulossa tilalle.

Jos hoitajalta kysyy jotain, hän ei kuule. Hän muuttuu huonekaluksi. Tai menee keittämään kahvia.

Pohtii koko päivän mitä sarjaa katsoisi illalla kotonaan, eikä halua tulla häirityksi ajatustyössään.

Hoitajan mielestä sairaala olisi ihan mukava työpaikka, jos siellä ei olisi potilaita.

 

 

LÄÄKÄRI HÖH

Anestesialääkäri, keski-ikäinen nainen, jolla on niin kiire pelastamaan potilaita, että hänen täytyy tyrkkiä hitaampia pois tieltään. Käytävillä juostessaan hän ei useinkaan ehdi itse tilanteeseen, mutta jos olisi ehtinyt, niin potilas olisi voitu pelastaa. Ja vaikka potilas ei olisi kuollutkaan, lääkärille potilas on kuollut, koska kaikki potilaat ovat kuolleita, joita hän ei ole ehtinyt pelastaa.